Området omkring Competa, Sierra de Almijara og Tejeda.

Bjergene omkring Competa  Bjergene omkring Competa  Bjergene omkring Competa  Bjergene omkring Competa

Competa ligger i et specielt smukt og bjergrigt område med vinmarker, citrusfrugter, avocados og store olivenlunde. Her i dette delvist opdyrkede område findes  et netværk af utallige små offentlige stier (kaldet “caminos”). Disse små stier er dannet af bjergbønderne og deres muldyr igennem flere år hundrede. Der er desuden mange små stier imellem alle de små hvide bjergbyer, som findes i området. Hvis man zoomer ind på Google Maps kan man se disse små stier som lyse streger, der snor sig i landskabet. Nord og øst for Competa ligger den store Naturpark “Parque Natural de las Sierras de Tejada, Almijara y Alhama” (Se Kort ) der med sine meget store og barske bjerge og vilde natur er et yndet sted for vandrere. Naturparken er også populær for mountainbikere samt tilgængelig med bil, helst en firehjulstrækker. Har man bil til rådighed er omegnen fantastisk at udforske. Mange små hvide landsbyer med hver sine særpræg byder sig til omkring Competa. Kysten (kun 18 km væk) byder på mange skønne byer og strande. De nærmeste strande ligger ved Nerja, Torrox Costa og Torre del Mar, hvor der også er mange dejlige restauranter langs strandpromenaderne og kysten.

Der ligger desuden et fantastisk skisportsområde ”Sierra Nevada” 2 times kørsel fra Competa.  Med sin beliggenhed i det sydlige Andalusien, i en højde af 3.000 meter over  havet, er Sierra Nevada det sydligste skisportssted i Europa. Dette særlige geografiske kendetegn har givet området de bedste meteorologiske forudsætninger for en perfekt skiferie: en stor del af sæsonen består af skønne solskinsdage. Hvis du hører til de mere vovede, anbefaler vi løjperne på La Laguna og El Veleta. Herfra er der, på de åbne dage, en fantastisk udsigt over havet og kysten på begge sider af Middelhavet. En enestående udsigt, som det bestemt er værd at opleve.

Skisport i Sierra Nevada

Læs mere på Spain.info’s hjemmeside.

Aktiv ferie
Området omkring Competa byder på mange forskellige oplevelser. Har man lyst til at se lidt mere af området, er der masser af muligheder for “tæt-på-oplevelser”. Et yndet område til golf, cykelsport og vandreture.

Er man mest til selv at udforske tingene, kan man starte med en smuk vandretur i Parque Natural de las Sierras Almijara med start direkte fra Cómpeta.

I huset ligger masser af kort og forslag til et væld af vandreture i området. Man kan også melde sig til guidet vandreture via turistkontoret i Competa eller via lokale firmaer. Kan varmt anbefale turen på 7,5 km “Caminito del Rey”

En kombineret køre/vandretur gennem Naturparken til “Den forsvundne By” – Acebuchal – hvor floden skal krydses undervejs, er absolut at anbefale. Man kan  evt. sætte bilen ved floden – og så tage resten af den ca. 1 time lange tur til fods. De lidt mere erfarne vandrere tager hele turen til fods.

Ønsker I at vandre i de varmeste sommermåneder bør I tage afsted tidligt om morgenen. Et alternativ er at tage til Sierra Nevada der med sin høje placering har lavere temperaturer. Et forslag til et smuk tur er at tage til skisportstedet i Sierra Nevada, tage svævebanen og skilifterne op til endestationen og herefter vandre til Pico del Veleta (3,394 m). Fra ”Pica de Velata” er der en flot udsigt over Sierra Nevada bjergkæden, lavlandet, middelhavet og helt til Afrika hvis der er skyfrit og klart. Uanset hvad er det en meget flot tur med fantastiske panorama udsigter efterhånden som man bevæger sig opad.

En vandretur i Caminito del Ray er en helt fantastisk oplevelse. Denne tur skal bestilles i god tid.

Caminito del Rey     Caminito del Rey

Markeder
Hver by i hele området har hver sin markedsdag. Lørdag i Competa og søndag i Nerja.

Vil du gerne opleve overdådige fødevaremarkeder med fisk, skaldyr, kød, frugt, grønt, ost m.m.m. kan markedshallerne i Malaga og Almuñécar anbefales. Oplev stemningen og de bugnende stader og køb evt. nogle spændende fødevarer I måske normalt ikke køber.

Frigiliana, Ronda, Granada og Malaga er også nogle fantastiske dejlige byer at besøge.

Dør fra Frigiliana Tage i Frigiliana

Gade i Frigiliana Cafe i Frigiliana